Autobedrijf DN

Cupra weekt zich los van Seat

Home – Single Post

De tijd dat Cupra modellen van Seat tunede zou binnenkort gedaan kunnen zijn. Cupra heeft namelijk haar eerste eigen Cupra-model uitgebracht, wat niet gebaseerd is op een model dat Seat heeft aangeleverd. Het betreft de nieuwe Cupra Formentor. De auto heeft zeker nog een hoop overeenkomsten met de Seat Cupra modellen die Cupra tot voorheen tunede, maar het is wel duidelijk dat het een Cupra-model betreft. Een Cupra is altijd al te herkennen aan de koperkleurige logo’s en accenten, die nu dus ook op de Formentor van het Cupra automerk aanwezig zijn.

Wat is Cupra nou eigenlijk?

Cupra is een autofabrikant die gericht is op sportievere wagens. Het bedrijf is in 1985 opgericht onder de naam Seat Sport en was een onderdeel van het bedrijf Seat. In 2018 heeft het bedrijf de naam gewijzigd naar Cupra, waarmee ze een stukje losgeweekt werden van het merk Seat. Het is dan ook niet onverwachts dat Cupra in 2020 haar eerste eigen – niet op Seat gebaseerde – model uitbracht, namelijk de Cupra Formentor. Hiermee was het nieuwe tijdperk voor het bedrijf aangebroken en tot op heden zijn ze nog steeds bezig met innoveren en het ontwerpen van nieuwe modellen.

Diverse Seat Cupra modellen

Op dit moment zijn de Seat Cupra modellen nog steeds verkrijgbaar. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Seat Ibiza Cupra, de Seat Leon Cupra of de Seat Leon Sportstourer Cupra. Het zijn de Cupra modellen die er net even ‘agressiever’ uitzien, net wat meer vermogen hebben en net even meer de aandacht trekken dan de normale Seat modellen.

Cupra model range

Buiten de Seat Cupra modellen, zijn natuurlijk ook de nieuwe op zichzelf staande modellen verkrijgbaar. De Cupra Formentor was de eerste officiële Cupra. Deze werd namelijk uitgebracht in 2020. De auto heeft 310 pk en daarmee is de Formentor in dezelfde vermogensklasse geplaatst als de Seat Leon ST en de Golf R. Voor wie liever volledig elektrisch rijdt is er ook de Cupra Born. Een compacte auto uit de middenklasse met een bereik van maar liefst 550 kilometer. Deze auto’s zijn beide niet in het standaard Seat assortiment te vinden, aangezien deze modellen beide door het Cupra automerk zijn ontworpen en gebouwd. Meer modellen zijn er helaas nog niet, maar de toekomst zal uitwijzen wat het merk nog meer voor ons in petto heeft!

ABOUT US

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

LATEST BLOG

FOLLOW US:

Meer weten over dit product?

Vragen over dit product? Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Of neem contact met ons op via:

× Hoe kan ik je helpen?