Autobedrijf DN

Het beheer van je wagenpark uitbesteden of niet?

Home – Single Post

Een wagenpark is voor veel bedrijven onmisbaar om alle dagelijkse werkzaamheden uit te kunnen voeren. Of het nu gaat om transport, leveringen of verplaatsingen van personeel, een goed onderhouden wagenpark is essentieel. Maar wie gaat dat beheren? Is het verstandig om dit in eigen beheer te houden of is het uitbesteden van het wagenparkbeheer een betere optie? In deze blog bespreken we de voor- en nadelen van beide opties!

Voor- en nadelen van eigen wagenparkbeheer

Een groot voordeel van het in eigen beheer houden van je wagenpark is dat je in alle gevallen controle hebt over de staat van de voertuigen en de planning van onderhoud en reparaties. Dit kan zorgen voor een efficiƫntere planning en in aanvulling daarop kan het ook leiden tot kostenbesparingen. Je kunt er in dat geval ook bewust voor kiezen om een duurzaam wagenpark te realiseren. Op die manier zorg je ervoor dat je voertuigen minder CO2 uitstoten en bijdragen aan een beter milieu. Het in eigen beheer houden van je wagenpark brengt ook nadelen met zich mee. Het vergt namelijk veel tijd en expertise om het wagenpark goed te kunnen onderhouden. Daarnaast moet je rekening houden met de planning van onderhoud en reparaties, het bijhouden van de administratie en het zorgen voor vervangend vervoer bij defecten. Bovendien is het aanschaffen van nieuwe voertuigen een grote investering, wat niet voor elk bedrijf haalbaar is.

Voor- en nadelen van uitbesteden van wagenparkbeheer

Het uitbesteden van het wagenparkbeheer kan een goede optie zijn als je zelf niet genoeg expertise in huis hebt of als je simpelweg tijd wilt besparen. Je besteedt het beheer dan uit aan een gespecialiseerd bedrijf dat alle zaken omtrent het wagenpark voor je regelt. Zij zorgen voor onderhoud, reparaties en vervangend vervoer. Bovendien kunnen zij vaak grotere inkoopvoordelen behalen bij de aanschaf van nieuwe voertuigen. Een belangrijk nadeel van het uitbesteden van het wagenparkbeheer is dat je vanzelfsprekend minder controle hebt over de staat van de voertuigen en de planning van onderhoud en reparaties. Bovendien kan deze aanpak duurder zijn dan het in eigen beheer houden van het wagenpark. Een ander punt van aandacht is dat je als bedrijf minder invloed hebt om een duurzaam wagenpark te realiseren. Je zal dus goed moeten uitzoeken of het bedrijf waar je graag zaken mee wilt gaan doen de gewenste duurzaamheid wel of niet hoog in het vaandel heeft staan.

Bij Autobedrijf DN kun je terecht voor het uitbesteden van wagenparkbeheer om een duurzaam wagenpark te kunnen realiseren. Wij hebben jarenlange ervaring op het gebied van auto import, waardoor je kunt rekenen op professionele en vakkundige service!

ABOUT US

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

LATEST BLOG

FOLLOW US:

Meer weten over dit product?

Vragen over dit product? Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Of neem contact met ons op via:

× Hoe kan ik je helpen?